Керівники ДП Інфотех у прямому ефірі проекту «Сьогодні Ранок» (телеканал «Україна24»)
Керівники ДП Інфотех у прямому ефірі проекту «Сьогодні Ранок» (телеканал «Україна24»)

27 квітня директор ДП «ІНФОТЕХ» Андрій Тимошенко та його заступник Ігор Городецький взяли участь у прямому ефірі проекту «Сьогодні Ранок» (телеканал «Україна24»). Там вони розповіли чи торкнулась пандемія державного IT-сектору України і що робити спеціалістам, які залишились без роботи.

За словами Ігоря Городецького на фоні загального зниження ділової активності потреби у нових комп’ютерних програмах впали у рази, що в цілому негативно відобразилось на IT-галузі як в Україні, так і у світі. Однак що стосується скорочень – IT-спеціалісти все ще залишаються затребуваними на ринку праці і як наслідок - високооплачуваними.

Через зниження попиту на послуги у деяких українських компаніях наразі спостерігається дефіцит задач та роботи навіть для штатних спеціалістів. Ці питання вони вирішують знижуючи розмір зарплатні чи відправивши частину співробітників у відпустку за свій рахунок.

Він також зазначив, що за умов відсутності зарплатні (хоч і тимчасово) деякі спеціалісти почали шукати іншу роботу. Тому кількість претендентів на спеціалізованих сайтах пошуку роботи значно збільшилась, а кількість вакансій – зменшилась, що і створило враження масових скорочень.

 «Але про кризу IT-галузі масштабів США, де внаслідок закриття більше ніж 50 стартапів було скорочено понад 6 тисяч співробітників – в Україні мови не йде» - зазначив Ігор Городецький.

Щодо наслідків пандемії для Державної IT-компанії ДП «ІНФОТЕХ» директор Андрій Тимошенко відмітив:

«У нашій компанії скорочень та звільнень не відбулось і, сподіваюсь, не відбудеться.»

Це пояснюється тим, що основним замовником компанії є органи державної влади, які не зменшили свою активність, а навпаки мобілізували додаткові сили для успішного виходу країни з надзвичайної ситуації, що склалася.

Як державне підприємство «ІНФОТЕХ» також отримав можливість запровадити дистанційну форму роботу розробникам програмного забезпечення через внесення змін у Кодекс законів про працю України, тому як роботодавець компанія змогла стати ще більш конкурентоспроможною та комфортною для роботи навіть під час кризи. 

Підсумовуючи, Андрій Тимошенко зазначив, що ДП «ІНФОТЕХ» продовжує шукати та брати на роботу «таланти»: «Відкриті вакансії і якщо фахівці, які залишились без роботи, відповідають вимогам до них, будь ласка, приходьте до нас. Ми готові проводити співбесіди і на конкурсних засадах залучати вас до роботи».