Підписано меморандум про співробітництво між ДП «Інфотех» та Державним Університетом «Житомирська Політехника»
Підписано меморандум про співробітництво між ДП «Інфотех» та Державним Університетом «Житомирська Політехника»

16 червня 2020 року делегація Житомирської Політехніки у складі ректора, проректорів, декану та студентів-лідерів думок завітала до Центрального офісу ДП «Інфотех» у Києві для ознайомлення з діяльністю підприємства, зустрічі з ключовими співробітниками та підписання меморандуму про початок співпраці.

Ця подія відбулась у підсумку попередніх перемовин між директором Державного підприємства «Інфотех» Андрієм Тимошенко та ректором Державного Університету «Житомирська Політехніка» Віктором Євдокимовим. Партнерство передбачає залучення студентів IT-спеціальностей до виробничої практики на підприємстві та їх участь у розробках програмних продуктів й проектів ДП «Інфотех», технічних випробуваннях, наукових дослідженнях, а також викладання профільних дисциплін у ВНЗ провідними спеціалістами підприємства.

На початку заходу директор ДП «Інфотех» Андрій Тимошенко розповів про пріоритетні напрями роботи компанії, їх цілі та значення на державному рівні й унікальний досвід, який отримують задіяні в них фахівці. Він запевнив, що Державна IT-компанія наразі є стабільним та перспективним роботодавцем та в змозі запропонувати своїм спеціалістам цікаві професійні задачі й виклики. Адже за умов національної діджиталізації держоргани стали одними з найактивніших замовників та потребують від IT-галузі максимально прогресивних рішень. Він також озвучив основні напрями, до яких буде можливість долучити студентів і розповів про перспективи кожного з них.

Підсумувавши, Андрій Тимошенко висловив бажання зробити процес співпраці максимально ефективним для кожної зі сторін та анонсував зустрічний візит 19 червня 2020 р. ДП «Інфотех» до Державного Університету «Житомирська Політехніка» з детальною презентацією кожної з компетенцій.

У продовженні заходу слово було надано ректору Державного Університету «Житомирська Політехніка» - Віктору Євдокимову, який наголосив на важливості цього співробітництва та унікальності пропозиції від ДП «Інфотех», адже саме такі ініціативи дозволяють не тільки виховати спеціалістів високого рівня, але й надавати їм реальну можливість та бажання після закінчення Університету залишатися в Україні та підтримувати національну IT-індустрію.

Після вступних слів керівників Software Architect ДП «Інфотех» Максим Сохацький провів розгорнуту лекцію по мові програмування Erlang, з якою він безпосередньо, як розробник, працює над програмою електронного документообігу «МІА: Документообіг». Він звернув увагу на її беззаперечну актуальність й нині, необхідність вивчення та застосування. Тема виявилась резонною: після промови Максим докладно відповів на питання запрошених студентів та провів для них тестування програми, пообіцявши привезти на зустріч у Житомир ще більше практичних кейсів.

З промовою до гостей також звернувся заступник директора ДП «Інфотех» Роман Машкін. Він зробив акцент на унікальність та глобальність тих державних проектів й замовлень від МВС (як органу управління), з якими наразі працює компанія. Окремо було виділено Єдину інформаційну систему МВС, адміністратором якої є ДП «Інфотех». Він відмітив, що на сьогодні вона є універсальним рішенням для держави з точки зору отримання інформації та обміну даними, адже об’єднує та узагальнює інформацію з різних інформаційних ресурсів України. У рамках співпраці студенти зможуть долучитись і до цього надскладного напряму.

Фіналом зустрічі стало офіційне підписання меморандуму про співпрацю та партнерство директором ДП «Інфотех» Андрієм Тимошенко та ректором Державного Університету «Житомирська Політехніка» Віктором Євдокимовим.   

Сторони погодились, що саме такі події здатні впливати та розвивати як галузь національної освіти, надаючи їй змогу передавати практичні та актуальні знання майбутнім спеціалістам, так і український IT-сектор, адже студенти вже під час навчання мають змогу долучатись до реально функціонуючих проектів, а після закінчення ВНЗ ввійти до штату підприємства, як готові співробітники.