"Збережемо цифрову Україну"
"Збережемо цифрову Україну"

В рамках проєкту «Підтримка ЄС для посилення кібербезпеки в Україні» 16 березня відбувся захід «Збережемо цифрову Україну». У заході взяли участь високопосадовці Представництва Європейського Союзу в Україні, посольства Естонії в Україні, а також представники проєктів, державних підприємств, відомств  та команда Академії електронного управління (e-Governance Academy). Державне підприємство «ІНФОТЕХ» представляв Андрій Тимошенко.

Під час заходу були підведені підсумки проєкту «Підтримка ЄС для посилення кібербезпеки в Україні» та виділені основні напрацювання у чотирьох пріоритетних напрямках:

- розвиток цифрових послуг та середовища надання послуг «Дія»;

- покращення обміну даними між реєстрами та надавачами послуг;

- розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS;

- розвиток системи електронного управління справами, що дозволить більш ефективно та прозоро розглядати кримінальні справи.

Учасників заходу поінформували про запуск нового проєкту «Підтримка ЄС цифрової трансформації України», який дасть можливість підвищити ефективність і безпеку надання державних послуг та їх доступ для громадян і бізнесу в Україні, враховуючи потреби спричинені війною.

Загалом проєкт «Підтримка ЄС цифрової трансформації України» має на меті допомогти Україні розвивати цифровий напрямок, сприяти модернізації економіки, покращенню якості життя населення та сприятиме інтеграції України до світової цифрової спільноти.