Всесвітній день охорони праці
Всесвітній день охорони праці

Щорічно 28 квітня Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці з метою сприяння запобіганню нещасним випадкам і захворюванням на робочих місцях  у всьому світі.

  У 2021 році Всесвітній день охорони праці пройде під девізом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз в стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР)».

Пандемія COVID-19 стала набувати рис глобальної кризи з початку 2020 року. Вона торкнулася практично всіх аспектів сфери праці, починаючи з ризику передачі вірусу на виробництві та закінчуючи ризиками, що стосуються охорони та безпеки праці, які виникли в результаті заходів протидії поширення вірусу. Так, перехід на нові форми організації праці - наприклад, застосування віддаленого режиму роботи - приніс працівникам не тільки безліч нових можливостей, але і потенційні ризики психосоціального характеру.

 У ДП «ІНФОТЕХ» впроваджена система управління охороною праці, з урахуванням змін умов праці,  пов’язаних із пандемією COVID-19. Служба охорони праці  аналізує діяльність нашого Підприємства, виявляє можливі ризики і розробляє відповідні локальні нормативні акти, запроваджує заходи щодо дотримання вимог передбачених відповідними законодавчими та нормативно-правовими актами з охорони праці та поліпшення умов праці для забезпечення максимальної безпеки працівників підприємства в процесі виконання ними трудових обов’язків.

План заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році розміщено на сайті Держпраці.