Створюємо державні реєстри МВС на платформі Дія.Engine
Створюємо державні реєстри МВС на платформі Дія.Engine

На минулому тижні команда Державного підприємства "ІНФОТЕХ" мала нагоду взяти участь у презентації Дія.engine –  новітньої платформи для створення державних реєстрів. Це важливий крок у розбудові інформаційних систем, особливо в умовах цифрової трансформації державного управління.

Україна налічує понад 350 державних реєстрів, кожен з яких відповідає за різні аспекти життя суспільства. Щоб оптимізувати їх управління та полегшити доступ, необхідна уніфікація та ведення на спільній платформі. Dія.engine надає можливість створювати та управляти реєстрами онлайн, забезпечуючи оптимальний баланс між безпекою даних, швидкістю розгортання та вартістю управління.

Цей крок до децентралізованого та регульованого підходу має критичне значення в умовах сучасної реальності та дає можливість розробляти і модернізувати платформу відповідно до потреб, що формує Міністерство цифрової трансформації України.

Неабияк важливим є те, що спільно з Міністерством внутрішніх справ України ми на цій платформі реалізовуємо уніфікований Реєстр ліцензування діяльності щодо зброї та спеціальних засобів; ліцензування охоронної діяльності. Це не лише крок вперед у цифровій трансформації, а й гарантія дотримання найвищих стандартів та збереження відповідальності за надійність та конфіденційність даних.

Це лише перший крок у вдосконаленні наших інформаційних систем, та цей крок вже вирішує важливі питання, які стоять перед Україною сьогодні.