Робоча нарада по Єдиному державному реєстру адрес (ЄДРА)
Робоча нарада по Єдиному державному реєстру адрес (ЄДРА)

В ДП «ІНФОТЕХ» відбулася робоча нарада по проєкту «Єдиний державний реєстр адрес». Як адміністратор*  єдиної інформаційної системи МВС, ІНФОТЕХ всебічно підтримує створення в Україні еталонної інфраструктури просторових даних. Адже фахівці Підприємства залучені до розробки класифікаторів та довідників ЄІС МВС. А також забезпечують взаємоузгодженість систем і реєстрів органів МВС через інтеграцію релевантних міжвідомчих даних, уніфікацію класифікаторів, довідників, оскільки вони стануть складовою первинного наповнення інформаційного середовища адресних даних ЄДРА.

Учасниками наради були представники ДП «ІНФОТЕХ», МВС, ДМС, Міністерства цифрової трансформації. Важливими темами дня стали обговорення: етапності робіт, організаційні та технічні заходи, взаємодія ЄДРА з іншими реєстрами, готовність електронних систем учасників проєкту до міжвідомчої електронної інформаційної взаємодії. 

Наступними кроками визначено узгодження сторонами законодавчих змін, методичного та організаційного супроводження ЄДРА та інших реєстрів, що формуватимуться на його основі.

ЄДРА стане еталонним державним інформаційним ресурсом для інших реєстрів та систем, його структура буде розроблена з урахуванням Директиви Європейського Союзу INSPIRE.