Разом проти корупції. Державне підприємство «ІНФОТЕХ» підтримало ініціативу ООН в Україні з підписання Меморандуму про спільні дії з антикорупції в Україні
Разом проти корупції. Державне підприємство «ІНФОТЕХ» підтримало ініціативу ООН в Україні з підписання Меморандуму про спільні дії з антикорупції в Україні

9 грудня за ініціативою Організації Об'єднаних Націй відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. В цей день у 2003 році була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, сьогодні до неї приєдналося понад 170 країн.

 

З цієї нагоди Глобальний договір ООН в Україні ініціював Антикорупційний тиждень, у рамках якого відбулося підписання Меморандуму, що узагальнить напрацьовані ідеї. Українське антикорупційне законодавство знаходиться в стадії розвитку, його потрібно вдосконалювати і зміцнювати. Також, неодмінною частиною боротьби з корупцією повинна бути профілактика запобіганню цього явища, оскільки немає нічого кращого, ніж знищити зло «в корені». Тільки інтеграція всіх зусиль державних структур і громадянського суспільства може привести до підриву першооснов корупції.

З моменту створення державне підприємство «ІНФОТЕХ» керується прийнятими у всьому світі стандартами ведення бізнесу, а також принципами відповідальності перед суспільством і працівниками.

Основними документами антикорупційної діяльності, що діють у компанії є політика щодо протидії хабарництву та корупції. Дія цих документів поширюється на всіх співробітників компанії.

Разом з тим, дієвість заходів щодо попередження корупції залежить не тільки від нормативної бази, а й від чесності та порядності всіх працівників компанії у повсякденному житті.

Всі працівники повинні прагнути до формування такої атмосфери в трудових колективах, щоб виключити саму можливість корупційних проявів. Кожен, незалежно від займаної посади, досвіду роботи і професійних успіхів повинен розуміти, що бути нечесним сьогодні не на честі.