Навчальний семінар «Єдиний реєстр зброї» для суб’єктів господарювання
Навчальний семінар «Єдиний реєстр зброї» для суб’єктів господарювання

Державне підприємство «ІНФОТЕХ» за підтримки Управління ліцензування Міністерства внутрішніх справ України 8 та 10 травня 2023 року провело навчальні заходи з числа семінарів для суб’єктів господарювання в рамках підтримки запуску Єдиного реєстру зброї (ЄРЗ).

Під час семінару учасники мали можливість ознайомитись з функціоналом ЄРЗ, а саме: пройти процеси подання клопотань про надання дозволів на відкриття і функціонування, придбання зброї, перевезення зброї, основних частин зброї, боєприпасів, у тому числі подання від фізичних осіб заяв на отримання дозволів на придбання, зберігання і носіння вогнепальної нарізної, гладкоствольної, пневматичної, холодної, охолощеної зброї, пристроїв травматичної дії, газових пістолетів (револьверів) тощо через суб’єкта господарювання, який має ліцензію на провадження господарської діяльності з торгівлі вогнепальною зброєю (магазини) невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду.

Учасникам семінару продемонстровано процес внесення працівниками Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України в ЄРЗ відомостей про зброю та основні частини зброї.

Упродовж 3 місяців суб’єкти господарювання з усієї України мають можливість пройти навчання та отримати необхідні навички користування Єдиним реєстром зброї.

Впровадження Єдиного реєстру зброї дає змогу забезпечити ефективний контроль за обігом зброї та сприяє більш ефективній взаємодії між різними органами та установами, що забезпечують безпеку в країні.