Електронний обіг зброї в Україні
Електронний обіг зброї в Україні

Єдиний реєстр зброї, розроблений командою Державного підприємства "ІНФОТЕХ", успішно функціонує вже один рік, продовжуючи сприяти покращенню системи реєстрації зброї та взаємодії між громадянами та правоохоронними органами в Україні. За цей час вдалося досягти значних результатів у сфері реєстрації зброї та підвищення рівня безпеки громадян.

За статистичними даними, станом на сьогодні в Єдиному реєстрі зброї зареєстровано 568 458 власників зброї. Загалом в реєстрі міститься інформація про 647 342 одиниць зброї.

Одними із переваг Єдиного реєстру зброї є надання громадянам зручного доступу до інформації про власну зареєстровану зброю, прозорість дозвільно-реєстраційної діяльності та перехід до використання дозволів в електронному вигляді. Для користувачів ЄРЗ передбачені адресні консультації. За перший рік роботи Єдиного реєстру зброї контакт-центр обслужив понад 1 026 дзвінків та 2 681 звернень через телеграм-бот. Крім того, 18 740 користувачів скористалися чат-ботом для отримання інформації про реєстрацію зброї та інших питань.

Впровадження Єдиного реєстру зброї забезпечує електронну взаємодію між усіма зацікавленими сторонами в сфері обігу зброї. Це включає Міністерство внутрішніх справ України, Національну поліцію України, Експертну службу МВС, орган ліцензування МВС, підприємства, установи, організації, фізичних осіб-підприємців та громадян.