Команда ДП «ІНФОТЕХ» продовжує цифровізацію сервісів МВС України для громадян
Команда ДП «ІНФОТЕХ» продовжує цифровізацію сервісів МВС України для громадян

1 серпня 2024 року команда Державного підприємства «ІНФОТЕХ» запустила три нові послуги в онлайн-сервісі #Єдине_вікно_для_громадян. Послуги оптимізують комунікацію між громадянами та  органами державної влади, що є важливим кроком у розвитку цифрових технологій в Україні.

Нові послуги:

Запит на отримання витягу про несудимість:  витяг може знадобитися у будь - яких життєвих ситуаціях, а саме при оформленні на роботу, для оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, для усиновлення, встановлення опіки, для оформлення громадянства, для оформлення або поновлення документів тощо.

Перевірка витягу про несудимість: дає можливість перевірити достовірність витягу про наявність судимості за номером витягу і датою народження або за QR-кодом .

Мої витяги:   громадяни в особистому кабінеті мають можливість моніторити статус опрацювання запитів на отримання витягу про несудимість, незалежно від джерела їх подання.

 З моменту впровадження послуг подано понад 85 000 запитів на отримання електронного витягу. В тому числі через Єдине вікно для громадян замовлено понад 6 000 витягів. Популярність онлайн-сервісу постійно зростає, на сьогодні кількість авторизованих користувачів становить 105 000 осіб.

Фахівцями ДП «ІНФОТЕХ» модернізовано інформаційно-аналітичну систему, за допомогою якої забезпечується  автоматизація процесів обробки запитів на витяги про несудимість, в тому числі в частині збільшення відсотку автоматично опрацьованих запитів на витяг. Також вдосконалено форму витягу та створено зручний інтерфейс для користувачів.

Команда ДП «ІНФОТЕХ» спільно з МВС України  постійно працює над вдосконаленням державних онлайн-послуг. Запрошуємо скористатися онлайн-сервісом #Єдине вікно для громадян та переконатися в його зручності та доступності!

Щоб отримати додаткову інформацію – звертайтеся до служби підтримки: [email protected]