Команда ДП "ІНФОТЕХ" презентувала е-реєстри у сфері аудиту пожежної та техногенної безпеки
Команда ДП "ІНФОТЕХ" презентувала е-реєстри у сфері аудиту пожежної та техногенної безпеки
🚀Новий етап цифровізації сервісів від ДСНС – впровадження нових електронних реєстрів для забезпечення організації незалежного аудиту пожежної та техногенної безпеки суб'єктів господарювання.
📌 На замовлення Державної служби з надзвичайних ситуацій ДСНС України команда ДП «ІНФОТЕХ» розробила та представила 16 лютого на брифінгу Реєстр організацій, що проводять аудит пожежної та техногенної безпеки, та експертів у сфері пожежної та техногенної безпеки і Реєстр договорів страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам внаслідок надзвичайних ситуацій, небезпечних подій, у тому числі пожеж та аварій на території та/або об’єктах нерухомості.
📌 Реєстр аудиту безпеки та Реєстр договорів страхування є результатом реформи, спрямованої на дерегуляцію бізнесу через страхування цивільної відповідальності. Ця ініціатива віддзеркалює стратегію цифровізації послуг ДСНС, спрощуючи процес перевірок та зменшуючи вплив людського фактору. Такий підхід сприяє зменшенню кількості перевірок і збільшенню періоду між ними, що в свою чергу забезпечує бізнесу гарантії відшкодування збитків у разі порушення вимог пожежної безпеки.  Представники ДСНС зазначили, що близько 205 тисяч суб'єктів господарювання в країні можуть скористатися цим сервісом. Аудит є добровільним і не тягне за собою санкцій.
📌 Керівництво ДСНС високо оцінило роботу команди розробників ДП «ІНФОТЕХ» і висловило вдячність за внесок у розвиток цифровізації державних сервісів та підвищення рівня пожежної та техногенної безпеки в країні.
🤝 «Нашою метою було створити зручний та надійний сервіс, який би допомагав підвищити рівень пожежної та техногенної безпеки в Україні, і також покращити ступінь захищеності громадян від шкоди, яка може бути заподіяна внаслідок надзвичайних ситуацій, пожеж та інших небезпечних подій. Команда розробників використала сучасні технології та підходи, щоб зробити реєстри надійними та простими в експлуатації. Головне – команда розробників підприємства у тісній взаємодії з фахівцями ДСНС врахували законодавчі вимоги до функціонування реєстрів та задовольнили потреби замовника», – зауважив директор Державного підприємства «ІНФОТЕХ» Максим Хімченко.
🤗 Команда ДП «ІНФОТЕХ» має сподівання, що представники бізнесу та підприємці оцінять переваги реалізації законодавчих ініціатив та нові електронні сервіси ДСНС.