ДП «ІНФОТЕХ» створює електронні сервіси Єдиного реєстру зброї
ДП «ІНФОТЕХ» створює електронні сервіси Єдиного реєстру зброї

Розробку електронних сервісів Єдиного реєстру зброї, етапність впровадження функціональних складових Реєстру, наповнення, функціонування та верифікацію даних ЄРЗ обговорили фахівці ДП «ІНФОТЕХ» з представниками Департаменту інформатизації МВС, Експертної служби МВС та Нацполіції  під час засідання робочої групи з проведення дослідної експлуатації Єдиного реєстру зброї 18 лютого цього року:

  • Електронний кабінет фахівця дозвільної системи;
  • Електронний кабінет експерта з обліку, сертифікації зброї;
  • Електронний кабінет суб’єкта господарювання з продажу зброї;
  • Електронний кабінет суб’єкта господарювання;
  • Електронний кабінет громадянина – власника зброї (функція інформаційного сервісу «Єдине вікно для громадян» центральної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС).

На сьогодні працівниками Експертної служби МВС здійснюється первинне наповнення ЄРЗ відомостями про зброю, яка на даний час перебуває у володінні громадян та зареєстрована дозвільною системою (близько 5 тис. різних видів, марок, моделей зброї).

Створення ЄРЗ є своєчасним і актуальним кроком України, що зможе посилити державний контроль за обігом зброї (холодної, вогнепальної та боєприпасів до неї), мінімізувати її незаконний обіг, здійснювати ефективне запобігання та розслідування злочинів.

 

ДП ІНФОТЕХ, МВС УКРАЇНИ, ЕКСПЕРТНА СЛУЖБА МВС, НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ