Долучаємось до спільної боротьби проти домашнього насильства! 🤝
Долучаємось до спільної боротьби проти домашнього насильства! 🤝
Війна принесла чимало насильства у наше життя, але у наших родинах йому ніколи не буде місця. Адже безпека у суспільстві починається з безпеки вдома
Домашнє насильство – наш внутрішній ворог, з яким ми боремося не один рік. Відтепер ми маємо ще один безпечний та доступний інструмент протидії цьому явищу, миттєву зброю проти насильства.
Сьогодні разом з Першою Леді Олена Зеленська, Міністром внутрішніх справ Денис Монастирський, Послом Великої Британії в Україні Melinda Simmons, міжнародними партнерами, громадськими активістами та правозахисниками презентували спеціальний мобільний застосунок для жінок, які страждають від або ризикують зазнати домашнього насильства.
📲 Функціонал додатку дозволяє екстрено викликати поліцію у критичній ситуації за допомогою одного кліку, без необхідності телефонувати на «102» та говорити вголос. Сигнал автоматично переходить до центру управління нарядами поліції, після чого виклик буде опрацьовано.
📦 Застосунок замаскований так, щоб кривдник не запідозрив, яку цей інструмент насправді виконує функцію. Ті, кому потрібно завантажити застосунок та отримати додаткові інструкції, можуть отримати всю інформацію за номером гарячої лінії 116 123 або написавши в особисті повідомлення на сторінку Розірви коло.
Протидія домашньому насильству завжди на часі. Думка про те, що з початком повномасштабної війни домашнє насильство відійшло на задній план, або ж взагалі зникло, - хибна. Поліція продовжує фіксувати такі випадки. Так, їх значно менше, але проблема є та може ще більше загостритися.
Війна має свої наслідки. Усі пережиті події так чи інакше залишать сліди на нашому емоційному стані. Але українці не толерують та не сповідують насильство. Це і є наша головна відмінність від ворога.