Інформаційні технології у боротьбі з російською дезінформацією
Інформаційні технології у боротьбі з російською дезінформацією

У середу, 20 березня, заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко представив оновлений вебпортал «Потерь.НЕТ» за посиланням https://poternet.site, розроблений командами Національної поліції, закладами вищої освіти МВС України. Цей сайт створений для відображення втрат російських окупантів на території України, що є важливим кроком у забезпеченні прозорості та інформаційної відкритості в умовах російської агресії.

Фахівці Державного підприємства «ІНФОТЕХ» завдяки успішному досвіду та компетенціям у розробці Web-порталів, працюючи на громадських засадах, допомогли студентам закладів вищої освіти МВС України оновити дизайн та вдосконалити функціональні можливості порталу, забезпечивши його сучасним виглядом та поліпшеною навігацією. Новий дизайн «Потерь.НЕТ» та оновлений функціонал надає користувачам швидкий доступ до актуальної інформації анкет загиблих окупантів. Також працівники ДП "ІНФОТЕХ" взяли на себе амбітну місію: ми працюємо над створенням особистого кабінету на порталі. Це дозволить користувачам не тільки додавати інформацію про загиблих, але й вносити зміни до існуючих анкет, які після цього пройдуть обов'язкову модерацію та перевірку. Однак основна мета – забезпечити доступність порталу на території росії, незважаючи на будь-які спроби блокування з боку роскомнадзору. Ми віримо в свободу інформації та працюємо над тим, щоб сервіс був доступний і на території росії для всіх.

Презентація сайту відбулася у Медіацентрі «Укрінформ», де Леонід Тимченко, заступник міністра МВС України, акцентував на важливості технологічного підходу в інформаційній війні. «Потерь.НЕТ» використовує передові аналітичні інструменти для обробки даних, що дозволяє забезпечити точність і оперативність інформації.

Цей проєкт є яскравим прикладом використання інформаційних технологій у боротьбі з російською дезінформацією, демонструючи здатність України адаптуватися та використовувати сучасні цифрові рішення для захисту своїх інтересів.